test 2

0

Hvordan vil dette se ut, da tro? Vil det være sånn som jeg vil? Nå er jeg spent, altså. Veldig, veldig, veldig spent. Hva om det ikke blir som jeg vil?

IMG_3623

 

Eventyr er fantasifulle fortellinger om mennesker, dyr og overnaturlige vesener. Fortellingene inneholder gjerne faste stilmessige trekk som det var en gang, fantastiske elementer og handler ofte om overnaturlige og overmodige heltedåder. Flere eventyr har opphav i gamle myter med klangbunn i religion og psykologi. Eventyr som opprinnelig ble overlevert muntlig, har ukjent opphavsperson og kalles folkeeventyr, mens eventyr med kjent forfatter ofte kalles kunsteventyr.

Folkeeventyrene tilhører den eldste diktningen vi kjenner. Eventyrene ble til lenge før bøkenes tid. Vi kjenner ofte ikke til deres opprinnelse, men en del eventyr kan knyttes til den religiøse opplæringen i middelalderen og tidlig nytid. Eventyrene har ofte et pedagogisk poeng, eller ble fortalt for å formidle livsvisdom.

Share.

About Author

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/c/7/heidimm.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave A Reply